Постинг
04.08.2013 13:18 -
Как да се преборим с целулита
Една от най- главните причини за появата на целулит е лошото оросяване на мастните клетки в съединителната тъкан на конкретната област. Това се дължи на главно на голямото количество токсини, натрупани в тялото (лошо хранене, дългогодишен прием на лекарства, алкохол, пушене, обездвижване и др.), в следствие на които кръвоносните съдове губят своята ефективност.
Когато става въпрос за предотвратяване и лекуване на целулита, трябва предимно да се наблегне на пълната детоксикация на организма. Извънредно много са начините и тактиките, към които можем да се придържаме...аз тук ще ви посоча някои от най- важните
Начин на хранене
1.Избягвайте храни богати на наситени мазнини (свинско, телешко месо, пълномаслени млечни продукти, кремове, масла, пържено олио, сиропи, сосове, сметани и т.н.) и ги заместете с такива, богати на ненаситени (зехтин, риба, сурови ядки и др.)
2. Не консумирайте сол - както е всеизвестно солта предизвиква задържане на тености, следователно пречи в отделянето на токсини от тялото. Внимавайте в скритата сол (консерви, сирена и кашкавали, колбаси, туршии, сосове, маслини, хляб и други тестени изделия...)
3. Наблегнете на консумацията на плодове и зеленчуци (минимум по 3-4 броя от всяка група на ден). Много са изследванията които сочат изключителната им помощ в борбата с целулита. Витамините, минералите, мастните киселини, както и растителните екстракти и по- конкретно витамини от групата В, калция, както и така наречените антиоксиданти, които обвързват и променят свободните радикали в нетоксични съедининия. Свободните радикали представляват заредени атоми или молекули, изключително вредни за клетките. Когато един свободен радикал нападне дадена клетка, е възможно да й предизвика необратимо увреждане. Най- вече, когато става въпрос за целулита, оказва се че свободните радикали имат прякак връзка както в повредата на микроциркулацията, така и в дейността на съединителната тъкан в конкретната област. Най- важните антиоксиданти са витамините Ц, А, Е, б-каротен, селен, флавоноидите и др. Най- богатите на антиоксиданти храни са жълтата тиква, спанак, карфиол, лук, зеле, домат, цитрусови плодове, ягоди, малини, капини, нар, зехтин, сусам, ядки, черен шоколад, но също и червено вино и бира, както и ....
4. Зелен чай - изследвания сочат, че антиоксидантите съдържащи се в зеления чай, действат бързо и точно в областите където е изразен целулита, предпазвайки кръвоносните съдове от разрушителната дейност на свободните радикали. Едновременно с това, поради отделянето на азотен оксид, кръвоносните съдове се разширяват, в резултат на което се получава добро оросяване на мастните клетки и успешно отделяне на токсините от организма.
5. Пийте много вода и спортувайте
Когато става въпрос за предотвратяване и лекуване на целулита, трябва предимно да се наблегне на пълната детоксикация на организма. Извънредно много са начините и тактиките, към които можем да се придържаме...аз тук ще ви посоча някои от най- важните
Начин на хранене
1.Избягвайте храни богати на наситени мазнини (свинско, телешко месо, пълномаслени млечни продукти, кремове, масла, пържено олио, сиропи, сосове, сметани и т.н.) и ги заместете с такива, богати на ненаситени (зехтин, риба, сурови ядки и др.)
2. Не консумирайте сол - както е всеизвестно солта предизвиква задържане на тености, следователно пречи в отделянето на токсини от тялото. Внимавайте в скритата сол (консерви, сирена и кашкавали, колбаси, туршии, сосове, маслини, хляб и други тестени изделия...)
3. Наблегнете на консумацията на плодове и зеленчуци (минимум по 3-4 броя от всяка група на ден). Много са изследванията които сочат изключителната им помощ в борбата с целулита. Витамините, минералите, мастните киселини, както и растителните екстракти и по- конкретно витамини от групата В, калция, както и така наречените антиоксиданти, които обвързват и променят свободните радикали в нетоксични съедининия. Свободните радикали представляват заредени атоми или молекули, изключително вредни за клетките. Когато един свободен радикал нападне дадена клетка, е възможно да й предизвика необратимо увреждане. Най- вече, когато става въпрос за целулита, оказва се че свободните радикали имат прякак връзка както в повредата на микроциркулацията, така и в дейността на съединителната тъкан в конкретната област. Най- важните антиоксиданти са витамините Ц, А, Е, б-каротен, селен, флавоноидите и др. Най- богатите на антиоксиданти храни са жълтата тиква, спанак, карфиол, лук, зеле, домат, цитрусови плодове, ягоди, малини, капини, нар, зехтин, сусам, ядки, черен шоколад, но също и червено вино и бира, както и ....
4. Зелен чай - изследвания сочат, че антиоксидантите съдържащи се в зеления чай, действат бързо и точно в областите където е изразен целулита, предпазвайки кръвоносните съдове от разрушителната дейност на свободните радикали. Едновременно с това, поради отделянето на азотен оксид, кръвоносните съдове се разширяват, в резултат на което се получава добро оросяване на мастните клетки и успешно отделяне на токсините от организма.
5. Пийте много вода и спортувайте
ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В СЛОВАКИЯ
ЕДНО МОЕ ЕМБЛЕМАТИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ
Някои механични играчки спомагат за пови...
ЕДНО МОЕ ЕМБЛЕМАТИЧНО СТИХОТВОРЕНИЕ
Някои механични играчки спомагат за пови...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 91
Архив