Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 13:18 - Как да се преборим с целулита
Автор: dietologmarinova Категория: Новини   
Прочетен: 3727 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Една от най- главните причини за появата на целулит е лошото оросяване на мастните клетки в съединителната тъкан на конкретната област. Това се дължи на главно на голямото количество токсини, натрупани в тялото (лошо хранене, дългогодишен прием на лекарства, алкохол, пушене, обездвижване и др.), в следствие на които кръвоносните съдове губят своята ефективност. 
 Когато става въпрос за предотвратяване и лекуване на целулита, трябва предимно да се наблегне на пълната детоксикация на организма. Извънредно много са начините и тактиките, към които можем да се придържаме...аз тук ще ви посоча някои от най- важнитеimage
 Начин на хранене
 1.Избягвайте храни богати на наситени мазнини (свинско, телешко месо, пълномаслени млечни продукти, кремове, масла, пържено олио, сиропи, сосове, сметани и т.н.) и ги заместете с такива, богати на ненаситени (зехтин, риба, сурови ядки и др.)
 2. Не консумирайте сол - както е всеизвестно солта предизвиква задържане на тености, следователно пречи в отделянето на токсини от тялото. Внимавайте в скритата сол (консерви, сирена и кашкавали, колбаси, туршии, сосове, маслини, хляб и други тестени изделия...)
 3. Наблегнете на консумацията на плодове и зеленчуци (минимум по 3-4 броя от всяка група на ден). Много са изследванията които сочат изключителната им помощ в борбата с целулита. Витамините, минералите, мастните киселини, както и растителните екстракти и по- конкретно витамини от групата В, калция, както и така наречените антиоксиданти, които обвързват и променят свободните радикали в нетоксични съедининия. Свободните радикали представляват заредени атоми или молекули, изключително вредни за клетките. Когато един свободен радикал нападне дадена клетка, е възможно да й предизвика необратимо увреждане. Най- вече, когато става въпрос за целулита, оказва се че свободните радикали имат прякак връзка както в повредата на микроциркулацията, така и в дейността на съединителната тъкан в конкретната област. Най- важните антиоксиданти са витамините Ц, А, Е, б-каротен, селен, флавоноидите и др. Най- богатите на антиоксиданти храни са жълтата тиква, спанак, карфиол, лук, зеле, домат, цитрусови плодове, ягоди, малини, капини, нар, зехтин, сусам, ядки, черен шоколад, но също и червено вино и бира, както и ....
4. Зелен чай - изследвания сочат, че антиоксидантите съдържащи се в зеления чай, действат бързо и точно в областите където е изразен целулита, предпазвайки кръвоносните съдове от разрушителната дейност на свободните радикали. Едновременно с това, поради отделянето на азотен оксид, кръвоносните съдове се разширяват, в резултат на което се получава добро оросяване на мастните клетки и успешно отделяне на токсините от организма.
 5. Пийте много вода и спортувайте




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dietologmarinova
Категория: Новини
Прочетен: 125738
Постинги: 12
Коментари: 38
Гласове: 91
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930