Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2013 22:40 - Ракът е лечим!
Автор: dietologmarinova Категория: Новини   
Прочетен: 31343 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageЧесто медиите ни уведомяват за откритието на нови и нови лекарства срещу рака...Не би ли следвало от това обаче, броят на жертвите, които взима тази болест ежедневно, да намаляват? Защо  за сметка на това, с всеки изминал ден, те растат? Всеки един от нас, с помощта на простата логика може да си отговори на този въпрос...Можем също така и да предположим колко милиарда долара се играят за сметка на „бедния” човешки живот...Но това не е темата на този пост...

Лечението на зловещата болест е открито още преди много години...Тук ще ви запозная накратко с терапията на д-р Герсън, който успява да излекува над 50 случая на рак в напреднал стадий, както  и много други болести, нелечими за времето си.

Д-р Герсън установява че появата на различни патологични състояния в тялото ни е в следствие на 1. високо ниво на токсикация ( неправилно хранене, пушене, алкохол, стрес и т.н.)и 2.отсъствието на важни за организма витамини, минерали или прости химични вещества...

Ето как в общи линии се постига това :

·         Пълна забрана на храни като : месо и всякакви месни продукти, прясно мляко, сирене, кашкавали, сол, кафе, какао, бяло брашно и продуктите му, бяла захар, всякакви чисти масла или олио, консервирани или замразени храни, риба, бобови храни, черен чай, ядки, всякакви храни съдържащи оцветители, овкусители, набухватели и др. такива, пържена или стоплена на микровълнова печка храна, сосове, сметани, подправки ( с някои изключения) и др. За сметка на това се консумират фреш сокове от чисти биологични плодове и зеленчуци  на всеки един час. Започва се с портокалов, след това смесен и след това се редуват червен ( моркови и червена ябълка) и зелен (зеле, броколи, магданоз, целина, зелена ябълка, киви, марули и всякакви други зеленини). Соковете за деня трябва да са минимум 12. Ако пациентът е жаден през деня, консумира билкови чайове, а НЕ вода. Основните хранения се състоят главно от пресни плодови и зеленчукови салати, ленено семе, овес, пълнозърнест хляб, кафяв ориз или макарони, зеленчукови супи, картофи и др

·         Клизма с биологично кафе на всеки 4 часа. Целта е да се пречисти дебелото черво от токсичните отпадъци полепени по стените му. Както и клизма с рициново масло на всеки втори ден

·         Консумация на леки медикаменти като витамини Б3 и Б12, панкреатин, съединение на Лугъл, 10%-ов разтвор на К, стимулатор на щитовидната жлеза

Когато става въпрос за лечението на рак и други тежки и хронични заболявания, терапията трябва да се прилага за дълъг период от време.  Пациентът не трябва да прави едновременно химео или лъчетерапия...Не трябва да приема други лекарства освен посочените от д-р Герсън.

А иначе не се страхувайте да я прилагате дори да нямате особено сериозен здравословен проблем. Тя е идеален помощник в детоксикацията на организма както и в засилването на имунната система. Аз лично третирам тялото си редовно с този вид терапия и определено се чувствам перфектно всеки път когато го правя. Излекувах себе си от ниско кръвно, анемия, болки в ставите от претоварване, алергия с пристъпи на астма, както и поликистични яйчници и акми. Мои пациенти се излекуваха от високо кръвно, диабет, болести на щитовидната жлеза, затлъстяване и др.




Гласувай:
13



1. strela411 - Ракът може да бъде победен !
03.11.2013 15:20
РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН

ДР. МАТИАШ РАТ

Ню-Йорк, 29 септември 2002 г.



Събрали сме се днес, защото идеите, които отстоявам и научните открития, които имах честта да направя, не намират нужния отклик при тези, които определят стратегията за развитието на здравеопазването. Иначе вие бихте научили за това от сутрешните новини или бихте го прочели в “Ню Йорк Таймс”. Или още по-добре – били живели в свят, в който отдавна са изчезнали болестите, които са ви довели тук, в това число и рака.

Не за първи път се сблъскваме със ситуация, когато нещо не е наред на планетата Земя. Великият философ Шопенхауер отбеляза: “Великите открития на човечеството минават през три стадия. В началото ги осмиват, след това, който е икономически заинтересован за запазването на съществуващите порядки ожесточено ги напада и накрая всички започват да говорят: “Е да, така е, никога не сме се съмнявали в това”. Заявявайки, че за бъдещите поколения ракът няма да бъде равнозначен на смърт, ние се намираме някъде между втория и третия стадий.

Хиляди години хората гледали небето. Виждали как слънцето се издига от изток и захожда на запад. През нощта наблюдавали звездите и строежа на мирозданието им се струвал очевиден. Те направили своя извод: земята е плоска. Те били уверени, че Слънцето се върти около Земята. Нима може някой да се съмнява в това! След това се появил Галилео Галилей. Когато се родил, Слънцето се въртяло около Земята. Но когато умирал, то вече Земята се въртяла около Слънцето.

Естествено в строежа на Вселената нищо не се било изменило; просто хората се научили да я възприемат другояче. Днес всички твърдения на Галилей са доказани от 400 години. Макар, че когато той за пръв път ги изказал, неговите думи са били толкова застрашителни, че веднага са го заплашили. За това, че казал истината му се наложило да умре в изгнание.

Могат да се приведат и други примери. Хиляди години основната причина за гибелта на хората на нашата планета са били епидемиите. През 16-и и 17-ти век от чума и други епидемии е загинала една трета от населението на Европа. На хората от онова време пределно ясно им е било известно откъде идват епидемиите. Те са наказание за хорските грехове. Никой не е подлагал това на съмнение докато не се появил Луи Пастьор. С помощта на микроскопа той открил, че съществува биологическа причина за появата на чумата – микроорганизми, по-точно бактерии. Това откритие дало възможност да се разработят ваксините, а после и антибиотиците.

Било ли е посрещнато с радост от тогавашното медицинско общество неговото откритие? Разбира се, че не! Парижката медицинска академия (Пастьор е французин) заявила: “Какво си въобразявате! Та вие даже не сте лекар, а само химик”. На Пастьор му се наложи да се бори повече от 25 години за да преодолее догмите на своето време. На 6 юли 1885 година направил имунизация на деветгодишния Джо Мейстер, който се заразил с бяс и неизбежно е щял да умре ако не беше откритието на Пастьор.Това събитие е станало повратна точка – след 25 годишна борба. Но 25 годишното забавяне струвало много скъпо. От откритието на Пастьор до окончателното му признаване в света загинаха стотици хиляди хора, чийто живот можеше да бъде спасен. На 90-годишнината на учения Пастьор почести му оказа целия свят. В Париж се събраха президенти и императори, за да отдадат дължимото на човека, дал на човечеството повече от всеки политик.

Днес човечеството е заплашено от друга епидемия – епидемията на рака. Ако отидете при лекаря и той ви каже: “Много съжалявам. Имате рак”, какъв ще бъде първият ви въпрос? “Докторе, колко ми остава”? Няма да го питате “Докторе, какво мога да направя”? или “Какво можете да направите”? Вие питате “КОЛКО?” Какво значи това? Значи, че сте се примирили с факта, че рак е равно на смърт.

Всяка година от рак умират повече от половин милион американци. В същото време научна основа за естественото обуздаване на онкологичните заболявания съществува вече почти десет години. През 1991 г. аз написах на тази страница, че е възможно да се избавим от рака. Използването на аминокиселината лизин в съчетание с аскорбинова киселина (витамин С) обезпечава пробив в лечението на много форми на рака и други болести.

Тези открития бяха публикувани. С тях се запознаха представители на фармацевтични компании, техните ръководители и сътрудници от изследователските им отдели. Сътрудниците на компании като “Пфайзер”, “Мерк Шарп енд Дом”, “Байер”, “БАСФ” знаеха за тези открития през всичките тези години и въпреки това не предприеха нищо.

Тук искам да засегна друга една тема: Кой плаща моя тур лукции? Ето моя отговор: Хората, на които ние помогнахме. Основавайки се на моите открития, ние разработихме програми за естествено здравеопазване. Това са съвременни европейски методики в областта на естествените методи за опазване на здравето; те са свързани с решаването на проблемите свързани със сърдечно-съдовите заболявания, рака, повишеното кръвно налягане и т.н. Хората, които ни оказват подкрепа искат ние да сме тук и да разпространяваме своето послание по целия свят.

70-годишният г-н Пильнок – един от тези онкологично болни, на които успяхме да помогнем. Ето неговия бял дроб. Ето увеличена рентгенова снимка на белите му дробове, на която добре се вижда светло петно. Лекарите се канеха да го оперират. Но той им каза: “Не, аз не смятам да се оперирам, твърде съм стар. Чувал съм, че съществуват естествени методи за лечение”. Той настоя на своето и след седем месеца отново се срещна с лекарите си. Отново му направиха снимка и вижте тази снимка, на същия човек, на същите бели дробове. Новообразуванието го няма. Какво мислите му каза лекарката? Каза му: “Апаратът нещо се е развалил, трябва да дойдете още веднъж и да направим контролна снимка.”

И г-н Пильнок отишъл пак – той наистина помислил, че апаратът се е повредил. На контролната снимка новообразуванието отново го нямали и лекарят казал: “Знаете ли, трябва малко да почакаме. Елате пак след 3 месеца. Не може туморът да изчезне. Такова нещо не може да бъде”. Нашият пациент отново отиде и направи втора контролна снимка – същия резултат. Тогава г-н Пильнок им казал: “Знаете ли докторе, все пак ще ви се наложи да признаете, че туморът е изчезнал”.

Когато днес дойдохте тук, ракът още беше равнозначен на смърт. Когато си отидете, той ще бъде само още едно заболяване, което може да предотвратим и излекуваме. Ето колко хора умират ежедневно в Америка: около 2000 от сърдечно-съдови заболявания; 1500 – от рак; около 500 от инсулти. Представете си тези мащаби! През 2000 година разходите за лечение на онкологично болните и икономическите загуби свързани с онкологичните заболявания прехвърлиха 180 милиарда долара!!!

Когато отворите вестник “Тайм” или “Нюзуик”, или “USA Today”,веднага ще забележите реклама:”Ние сме с вас. Ще настъпи ден, когато ракът ще бъде победен”. И подпис: “Пфайзер”, “Мерк”, “Бристол-Майерс Скуиб”, “Авентис”. В изследователските лаборатории на тези компании работят 55 000 учени. 32-ма получиха Нобелова награда за изследвания в различни аспекти на онкологичните заболявания. Изразходват се милиони долари както от частни, така и от обществени източници, а епидемията в същото време набира скорост. И възникват въпросите: Как да си обясним всичко това? Защо те не получават необходимите резултати?

Ето ви една от причините: Ракът – това е милиарден бизнес. Ако вие сте онкологичен пациент, а докторът ви каже: “Необходима е химиотерапия”, вие питате: “Докторе, с какво ще ми помогне химиотерапията”? А той или тя ви отговаря: “Химиотерапията убива раковите клетки”. А какво няма да ви кажат? Това, че химиотерапията убива и всички останали клетки. Това е все едно да стрелят по човека с оръжие! Същото се отнася и за лъчевата терапия. Рентгеновите лъчи не различават раковите от здравите клетки. Няма такава възможност. Но да предположим – повтарям само да предположим – че всичко отвътре не е така невинно, както ни се струва на пръв поглед. Химиотерапията и лъчевата терапия убиват раковите и здравите клетки безразборно. И започва да ви окапва косата, защото са унищожени клетките на фоликулите на косата. А може да започнат кръвотечения в стомашно-чревния тракт. А това е защото е разрушена слизестата им обвивка. Могат да се развият инфекциозни заболявания, защото са убити клетките на костния мозък, изработващи левкоцитите.

Какви са страничните действия на химиотерапията? Вече споменах анемията, кръвотечения, но те са значително повече: сърдечни и инфекциозни заболявания, поражения на черния дроб и бъбреците, депресия. Към какво водят всички тези болести? Към увеличаване на печалбата. Купуват се болкоуспокояващи средства, кортизон – за борба с възпалителните процеси. Купуват се заместители на кръвта, антибиотици, антидепресанти и т.н. – фармацевтичния пазар на така нареченото лечение на страничните ефекти от химиотерапията е значително по-обширен отколкото пазара, обезпечаващ самата химиотерапия.

Продажбата на лекарства за страничните ефекти на химиотерапията е голям бизнес за фармацевтичните компании. Химиотерапия, след това лъчетерапия, след това – странични ефекти. Последните предизвикват нови онкологични заболявания и други болести, заради което е необходимо да купувате нови лекарства. Този механизъм напомня машина за печатане на пари. Днес аз искам да ви шокирам и ще го направя. Помислете: за какво и е на фармацевтичната индустрия да ликвидира онкологичните заболявания, ако от тях само в САЩ ежегодно печелят сто милиарда долара? Имат ли интерес? Досещате ли се? Аз – да. Ето какъв. Единствената причина поради която ракът досега е равнозначен на смърт се крие в тези милиарди долара, които фармацевтичните компании печелят от продължаването на епидемията от онкология.

Ако се стремим да победим във войната с рака трябва да разберем що за болест е това. Ще се опитам да ви обясня това с много прости думи. Как възниква рак? Той се заражда в здравата клетка, която се превръща в ракова, която на свой ред се превръща в локален тумор, разпространяващ се след това по цялото тяло и убиващ своята жертва. Целта на раковото новообразувание е да убие целия организъм.

Дайте да погледнем здравата клетка, на три елемента, които трябва да знаем. Това е ядрото на клетката, което пази цялата “програмна” информация отнасяща се до нейната функция. Например: клетката на щитовидната жлеза произвежда хормоните на щитовидната жлеза. Белите кръвни телца (левкоцитите) произвеждат антитела. Откъде клетката знае какви са и функциите? Информацията за това се съхранява в “програмния блок” или ядрото на клетката.

Производството на хормони, антитела и т.н. се осъществява в малки центрове за производство на всяка клетка. Освен това на всяка клетка и трябва енергия. В клетката има собствен енергоблок – митохондрия. На всички клетки в тялото, независимо от техния вид им трябва биологична енергия. Енергията е необходима за изпълнение на техните функции, а горивото при изпълнение на тяхната работа го дават витамините, минералните вещества, аминокиселините и микроелементите. Защо здравата клетка се превръща в ракова? За това има много причини – радиация, замърсяване на околната среда и в болшинството от случаите – от фармацевтичните препарати.

Но независимо от причината за тяхното възникване всички ракови клетки имат две общи особености, в която и част от тялото да са се появили. Независимо от това дали това е рак на простата, рак на белия дроб, какъвто и да е рак – първата негова особеност трябва да ви е добре известна. Раковите клетки се размножават, те създават себеподобни клетки. Втората характеристика на раковите клетки, която може да знаете, а може и да не знаете, но ще ви е лесно да я разберете. Разпространението на раковите клетки се задържа (се стопира) от съединителната тъкан – колагена. Той “спира” раковите клетки. Раковите клетки изработват ферменти (ензими) – “биологически ножици”, способни да поглъщат окръжаващия я колаген. С тяхна помощ раковите клетки се промъкват навън. Ето тук вие виждате как тези малки “хищници” напускат клетката. Това са ферменти. Как действат те?

Ето как започва рака. Хиляди ферменти, произвеждащи се от раковите клетки разрушават окръжаващата ги съединителна тъкан. Ето това са колагеновите влакна. Тези биологични ножици се прикрепват към молекулите на колагена и ги разрушават и раковите клетки могат да преминат през отвора като експедиционен корпус в джунглата ползващ режещ нож мачете. Локалното раково новообразувание е склонно да се разпространява по целия организъм. Защо се получава така? Ние знаем – вследствие на образуването на метастази. Как възникват те? Раковите клетки използват кръвоносната система – много удобен способ за проникване в други части на организма.

Но как раковата клетка попада от обикновената тъкан в малкия капиляр, за да проникне след това и в кръвоносния съд? Тоест как тя попада вътре в кръвоносната система? Налага се да си спомним от какво се състоят стените на кръвоносните съдове. От колаген! И ето тези молекули, молекулите на ферментите, “биологичните ножици” се прикрепват тук и виждаме как раковата клетка от черния дроб прониква в кръвоносния съд, който е показан тук в увеличен мащаб. Кръвоносният съд се намира в черния дроб и клетката прониква в него с помощта на ферментите, разрушаващи колагена. Тя попада вътре в кръвоносната система и се движи в нейния поток докато не попадне в малкия капиляр на белия дроб където тя се задържа, понеже белодробните капиляри, които обезпечават кислородния обмен са много малки. Какво става по-нататък? Раковата клетка прониква навътре и ето че вече е в друг орган. Сега вече разбирате защо толкова често се образуват метастази в белия дроб.

Защо ракът е толкова агресивен? Защо нашия организъм не изработва защитни механизми против тази болест? Раковите клетки въвеждат организма в заблуда, използвайки средства, които нашия организъм вече използва в здраво състояние. Ето защо е този “пробив”. Организмът не се захваща с производството на защитни механизми защото му се струва, че всичко е нормално. Белите кръвни телца – армията “защитници” на нашия организъм имат своя задача: да атакуват микроорганизми. Да допуснем, че в организма има възпаление на белия дроб и тъканите му са се “заселили” бактерии. Белите кръвни телца, циркулиращи както се подразбира от тяхното название вътре в кръвоносната система са длъжни да попаднат от кръвоносната система навън към бактериите “заселили” се в тъканите на белия дроб. Как да проникнат навън? С помощта на ферментите – “биологичните ножици”, разрушаващи колагена.

Белите кръвни телца са способни да произвеждат ферменти за няколко секунди, необходими им за да изпълняват своята задача. Белите кръвни телца се наричат още левкоцити. На рисунката виждаме как левкоцитите проникват чрез отвор в кръвоносния съд, който те току-що са направили сами. И така белите кръвни телца излизат извън кръвоносната система използвайки колагенопоглъщащи ферменти.

Сега разбираме защо левкемията е толкова разпространена форма на рака. Ако попитате лекаря: “Защо левкемията е толкова разпространена форма на рака?” той ще ви отговори: “Ами, не зная, елате след седмица, ще прочета и ще се опитам да ви обясня. Аз не съм специалист по това”. Звучи тайнствено, а всъщност всичко е много просто. Белите кръвни телца – армията “защитници” на нашия организъм са способни в нормални условия да произвеждат “биологически ножици”. Ако белите телца са злокачествени, ако “програмата” на тези клетки “се руши”, те започват да изработват “ножици” безконечно и безконтролно. Те изработват “биологически ножици” непрекъснато и това явление ние наричаме левкемия.

Още един пример.За да се премести яйцеклетката по време на менструалния цикъл от яйчника в матката, тя трябва да напусне яйчника. Тоест трябва да се добере от един орган – яйцеклетката – чрез фалопиевата тръба към друг орган – матката. Как да стане това? Сега вече знаете отговора: с помощта на колагеноразрушаващи ферменти. Но разрушението в такива случаи трае няколко секунди, достатъчни за пропускането на една яйцеклетка от яйчника. Не пет, не десет, именно една яйцеклетка. В средата на менструалния цикъл под въздействието на естрогена за няколко секунди, за миг се образува определено количество колагеноразрушаващи ферменти, достатъчно за пропускането на една яйцеклетка, движеща се към матката.

И отново разбираме защо жените толкова често получават рак на органите на репродуктивната система. Защото в нормални условия клетките, отговарящи за процеса на репродукция, произвеждат ферменти разрушаващи колагена. Чували ли сте за рак на яйчниците? Сега разбирате защо се появява. Медицината е много проста наука, необходимо е само проблемите да се разглеждат на ниво клетка. Клетките на яйчниците изработват ферменти разрушаващи колагена, в нормални условия по време на месечния цикъл. Ако тези клетки са злокачествени, те започват да изработват тези ферменти в големи количества и непрекъснато. Ето защо ракът на женските репродуктивни органи е толкова разпространено заболяване.

Трябва също да знаете, че съществува механизъм на обезпечаване на естественото равновесие при разрушаването на колагена в нормални условия. Количеството разрушаващи колагена ферменти се уравновесява с количеството на техните неутрализатори, блокиращи този процес. В случаите на естественото протичане на процеса – в хода на атаката на левкоцитите към бактериите и микроорганизмите или отделянето на яйцеклетки от яйчника за много кратък момент този баланс се нарушава. Възникват повече ферменти разрушаващи колагена,поради това че упоменатите клетки трябва да се доберат до друг орган. След това веднага се възстановява равновесието – равновесието между ферментите разрушаващи колагена и техните естествени блокиратори. При онкологическото заболяване това равновесие се нарушава, тъй като ферментите се произвеждат непрекъснато и неконтролируемо, а естествените блокиратори са твърде малко.

Тук трябва да си спомним за аминокиселината лизин. Тя може да поправи нарушения баланс и да възстанови естественото равновесие. Ето какво писах през 1992 г.: “Приемането на лизин и неговите синтетични аналози (особено в съчетание с витамин С) ще доведе до небивал прогрес в лечението на много форми на рака”. Ето модела на естествената молекула лизин. Важно е това, че лизинът е аминокиселина. Аминокиселините – “строителните тухлички” на протеините на нашето тяло. Известни са приблизително 25 аминокиселини. Някои от тях не се произвеждат от нашия организъм. Това са така наречените незаменими аминокиселини. Най-важната от тях е аминокиселината лизин. Човешкият организъм не произвежда тази молекула. А в същото време тя има много важно значение. Молекулите на лизина блокират тези Пак-мени (“топки-запалки”) (“шарики-пожиратели”) и не им дават да стигнат до колагеновите влакна и да ги разрушат. Ето в това се състои действието на лизина.

А защо е толкова важно съединението на лизина с витамин С? Витамин С формира колагена. Ние знаем това от разказите за моряците, опитващи се преди 500 години да обиколят земното кълбо по море и боледуващи от скорбут. Те умирали от кръвотечения, защото техния организъм не произвеждал витамин С. Те не получавали витамин С в бордовия рацион и производството на витамин С в организма им се прекратявало. И очевидно всичко това се проявявало в кръвоносната им система от механичното натоварване създавано от кръвното налягане. Сега разбираме защо са умирали тези хора. Но изводът до който дойдохме се състои в следното: съчетанието на лизин, блокиращ разрушението на колагена и витамин С, активизиращ възпроизводството на колаген поражда ефект, от който всеки лекар, лекуващ онгологични заболявания (а следователно много други) трябва да е във възторг: здравина на съединителната тъкан и капсулиране на тумора.

Ние вече представихме нашите данни на няколко научни конференции. Ние ще обсъдим новите данни по въпросите на храненето на конференция следващия месец в Тексас и на международната среща посветена на онкологичните заболявания в Германия (Франкфурт).

И така, какви задачи стояха пред нашите изследователи? Първо: как да спрем разпространението на раковите клетки с помощта на естествени вещества като лизина. И второ: как да унищожим раковите клетки, как да ги ликвидираме без да причиним вреда на здравите – също с природни вещества.

Човешкият организъм е много сложен. Затова ако трябва да изучим отделни процеси протичащи в него, използваме биологични модели. Първата стъпка в провеждане на изследването си ние използвахме ето този биологичен модел. Виждате го на рисунката.

Това е моделът, който използвахме за изучаване процеса на разпространение на раковите клетки и проникването им в извънклетъчната матрица.

Това са проби с биологичен материал. Какви особености виждате? Пробите са разделени по средата с нещо като мрежа. Тази мрежа се състои от съединителна тъкан – същата тъкан, която обкръжава раковите клетки на човешкия организъм. Тя се състои от колаген, други протеини и други вещества.

В горната част на тези проби ние поставихе еднакво количество ракови клетки. Раковите клетки тук се намираха в средно затворено състояние, напомняща естественото обкръжение на клетката в нашето тяло, т. е. в състава на средата имаше фактори на растежа, аминокиселини, захар, хранителни вещества – всичко необходимо за растежа на клетката.

По какво се отличаваха тези две проби? Само по едно: в пробата отляво раковите клетки бяха затворени в среда несъдържаща аминокиселина лизин; а средата пробата вдясно съдържаше лизин. По този начин имахме възможност да определим въздействието върху разпространението на раковите клетки само на един хранителен елемент – лизин. Също така можехме да изследваме влиянието на лизина на способността на раковите клетки да отделят ферменти, помагащи им да се промъкнат през бариерата на съединителната тъкан и да се преместят в другата част на пробата. Оставихме тези пробирки 24 часа, а на следващия ден преброихме колко ракови клетки са успели да отделят ферменти разрушаващи колагена и да се преминат през бариерата на съединителната тъкан – нейната мембрана.

Тук виждате резултата. Ние проведохме експеримента с клетките на три вида рак: рак на млечната жлеза, рак на дебелото черво и рак на кожата. Веднага се вижда че лизинът е ефективен в предотвратяване разпространението на клетките на меланома..

Както се вижде на рисунката спрени са всеки девет от десет клетки на меланома. Те не успяха да проникнат през мемраната на съединителната тъкан. Но в борбата с другите типове рак, т.е. при рака на млечната жлеза и рака на дебелото черво лизинът не се оказа толкова ефективен. Ние усилихме ефекта на лизина като увеличихме неговото количество. При добавянето на лизин ефекта беше о(по-добър, но ние не искахме да използваме големи количества от едно хранително вещество, а се опитвахме да намерим комбинация от хранителни вещества с помощта на които да постигнем нужния ефект.

Взехме клекти на рак на млечната жлеза – клетки, показали най-голяма устойчивост към лизина и добавихме в средата още две хранителни вещества – витамин С и пролин. Ефекта беше по-добър – само четири от десет клетки успяха да преминат през съединителната тъкан.

Добавихме още едно вещество –ЭГКГ (съкращение на сложното епигалокатехингалат). Тази полифенолна фракция влиза в състава на зеления чай. И какво виждаме? Всички ракови клетки останаха в едната част на пробирки, загубвайки способността си да отделят ензими поглъщащи и разрушаващи съединителната тъкан. Разпространението на клетките на рака на млечната жлеза беше спряно!

След това проведохме експеримент за да видим дали така ще реагират и другите видове ракови клетки. Съчетанието на хранителни вещества, аминокиселини, витамин С, полифенолите на зеления чай и други естествени вещества (не лекарствени препарати!) спираше разпространението не само клетките на рака на млечната жлеза, но и клетките на меланома, фибросаркома, рак на черния дроб, рак на простата и рак на дебелото черво.

Искам да обърнете внимание на още един аспект, особено важен за хора, които приемат алтернативни методи на лечение. В алтернативните методи на лечение често се използват огромни дози хранителни вещества. Да вземем зеления чай. Известно е че зеления чай способства за профилактика на раковите заболявания. Даже Министерството на селското стопанство на САЩ преди два дни направи заявление, че зеления чай способства за предотвратяване на онкологични заболявания.

И така ние изследвахме ефективността на ЭГКГ (фракция на зеления чай) при стопиране разпространението на раковите клетки. Резултатът беше успешен. Бихме могли напълно да спрем разпространението на раковите клетки, но за достигане на подобен ефект в човешкия организъм ще се наложи човек да приема доза равна на сто и четиридесет чаши чай.! Да, ежедневно приемане на такава доза би значила несъмнено интоксикация (натравяне). Но ние знаем, че хранителните вещества взаимодействат помежду си и може да се достигне необходимия ефект като разработим оптималното им съчетание.

Опитахме се да създадем такава оптимална комбинация от хранителни вещества. Постарахме се да получим най-добрата комбинация, обезпечаваща 100%-но стопиране разпространението на ракови клетки без да се налага приемането на свръхдоза. Когато добавихме други хранителни вещества – аминокиселини и микроелементи – тогава количеството ЭГКГ, достатъчно за постигане на необходимия ефект значително се намали – 6 чаши зелен чай. Важното беше, че екстракта на зеления чай се използваше именно в съчетание с други хранителни вещества. Така се постига ефект на синергизъм на хранителните вещества=

Ние се опитахме да създадем такава оптимална комбинация от хранителни вещества. Стремяхме се да получим най-добрата комбинация, обезпечаваща 100 процентно спиране разпространението на раковите клетки и не изискваща приемане на свръхдоза. Когато добавихме другите хранителни вещества – аминокиселини и микроелементи – тогава количеството на ЭГКГ достатъчно за постигане на необходимия ефект значително се намали и се равняваще на 6 чаши зелен чай. Но важното беше екстрактът на зеления чай да се използва именно в съчетание с другите хранителни вещества. Така се постига ефект на синергизъм на хранителните вещества при използването им в малки дози. Такъв подход е много по-ефективен за пълното постигане на необходимия резултат, т.е. за пълното прекратяване на разпространението на раковите клетки в организма. Ние успяхме да сложим раковите клетки в “затвор с прочными стенами”!

Каква е нашата втора цел? Да разберем съществуват ли хранителни вещества или техни комбинации способни ефективно да изпълняват избирателна ликвидация, т.е. да убиват раковите клетки, запазвайки здравите. Ето нещо съвършено различно от методите на химио- и лъчетерапията. Ние изпробвахме различни хранителни вещества и техни комбинации, например, палмитат аскорбинова киселина, която е мастноразтворимата форма на витамин С. Успяхме да постигнем изразен стопиращ ръста на раковите клетки ефект при меланома, рак на млечната жлеза и рак на черния дроб. Постигнахме това с помощта на хранителни вещества – естествени вещества. При това нормалните клетки не пострадаха. Те останаха здрави. Някой попита дали това изследване е изследване само ин витро? Първата част за която ви разказах беше изследване ин витро, но то се провеждаше с нутриенти и вещества, които вече са достъпни. Не е нужно да чакаме да разработят тези вещества и технологиите за тяхното промишлено производство, още повече, че това са безопасни вещества.

Немалко хора се възползваха от резултатите на изследването и заложения в него профилактичен лечебен потенциал. Например, г-н Пильнок, който д-р Рат ви представи имаше рак на белия дроб, но за седем месеца ракът беше напълно ликвидиран.

Ние имаме и други свидетелства на хора, които се възползваха от резултатите на нашето изследване. На г-н Притс му поставиха диагноза рак на тестисите. Оперираха го. След това лекарите му препоръчаха химиотерапия, но той каза “Не, ще пробвам други варианти” и както виждате направи правилния избор. Виждате, че за три месеца лечение по тази програма размера на единия от двата тумора намаля от 169 почти на 9. Другия беше напълно изчезнал, започнаха да намаляват увеличените лимфни възли. Техния размер започна да намалява след 3 месеца, което показва, че имунната система не е претоварена.

Ето ви още обнадеждаващи резултати. Рак на простатната жлеза – много разпространена форма н рак при мъжете. Виждате, че показателя на тумора на рака на простата за три месеца се е намалил при този пациент от 60 на 1. За естествена терапия това е много добър резултат.

Още по-напреднала форма на рак. Ние имахме пациенти, които започнаха да ползват естествените методики, когато ракът вече е дал метастази. Тук виждате пример на рак на млечната жлеза, който се е разпространил в костната тъкан. Можете да проследите изменението на показателите на раковите маркери. Нивото на маркера, показващ рак на млечната жлеза за един месец показа снижение на 50 %. Някои казват, че това е невероятно, но това е факт. Нивото на маркера, показващ степента на деградация на костната тъкан за три месеца също намаля. Значи подходът е ефективен и в лечението на по-напреднали форми на рака.

Сега провеждаме няколко клинични изследвания на различни типове рак. Протоколите от тези изследвания са одобрени от Комисията на експертния съвет, която е подчинена на Администрацията по контрол на продуктите за хранене и лекарствата и Националния институт по здравеопазване. Всяко изследване, осъществяващо се в болница или клиника трябва да бъде одобрено от Комисията на експертния съвет, съставена от лекари, учени, психолози и други специалисти, следящи за това, всички протоколи от изследванията да съответстват на всички научни, медицински и етични критерии.

Протоколите от нашите изследвания в областта на онкологията са одобрени. Ако знаете лекари, заинтересувани от провеждането на изследвания заедно с нас, моля кажете ни, ние можем да им предоставим протоколите и да започнем да сътрудничим с тях. Изложих ви всички тези данни за да потвърдя, че имаме много успешни резултати за лечение на различни типове рак на клетъчно ниво. В случай на рак на хранопровода имаме пълно излекуване; също в случай с рак на яйчниците, рак на дебелото черво и много други видове рак. Откъде са тези резултати? Не, това не са чудеса. Нашият метод работи, защото оказва въздействие на механизма, с помощта на който се разпространяват раковите клетки на всички видове рак. Може да попитате: а безопасно ли е да приемаме нутриенти?

Ние изследвахме въздействието на съчетаване на хранителни вещества в дози петократно превишаващи препоръчваните. Опитвахме се да открием признаци на негативно въздействие на нутриентите на черния дроб, сърцето и бъбреците. Както виждате не открихме никакви признаци на поражения, дори има признаци на подобрение нивото на маркерите, което не е чудно, нали хранителните вещества способстват за активизиране и оптимизиране функциите на клетките и тъканите на човешкото тяло.

Искам накратко да обобщя защо методът на клетъчната терапия е ефективен? Преди всичко защото се въздейства на критично важния процес в прогресирането на рака – образуването на метастази. 90 % при смъртния изход се дължи на развитието на метастази, а не на първичния тумор. По-нататък се въздейства на механизмите общи за всички типове рак. Раковите клетки се разпространяват в организма с помощта на механизма на поглъщане на матрикса.

Ние използваме многостранен процес. Оказваме въздействие не на един процес. Хранителните вещества участват в различни биохимични процеси в организма. Затова ние атакуваме раковите клетки от различни направления посредством въздействието на различни процеси, използвани от тях за разпространение по организма. В това ние разчитаме да достигнем големи резултати и ги достигнахме. Важно е и това, че използваме хранителни вещества имащи “странични ефекти” в този смисъл, че те способстват за поддържане на много положителни функции на организма. Те оптимизират функциите на организма, укрепват здравето, активизират функцията на имунната система и разбира се нутриентите нямат негативно странично действие.

Искам да ви представя нашите изследователи. В групата влизат лекари, доктори по философия, специалисти в областта на храненето. Те сътрудничат с нас и скоро ще имаме данни от новите изследвания.

Трябва да знаете, че данните на които е основано моето изложение се дават нелеко. Тези 12 години, през които ние водим борба с известните ви влиятелни групи, бяха години на ожесточени нападки. Жертвите са неизбежни, затова ми е особено приятно да имам до себе си такъв верен приятел и съратник по борба като доктор Недзвецки. Тя започна своята научна кариера в САЩ недалеч оттук – в Рокфелеровсия университет – работейки с нобеловския лауреат професор Еделман. След това е работила в другия край на САЩ – в Калифорния с още един нобелов лауреат Лайнус Полинг. Това за което говоря не е просто някаква вяра, това е реалност. Някои хора ме питат: “Доктор Рат, как така досега още можете да говорите, как до сега не са успели да ви лишат от трибуна като други представители на алтернативната медицина?” Отговорът е прост: трудно е да се бориш с истината. Как мислите, къде щях да съм ако се беше оказало, че говоря лъжи? Разбира се, не тук. Нашите противници отдавна биха ни затворили устата.

В следващата част бих искал кратко да се спра на някои други заболявания, които активно изучавахме през последните години. Това са сърдечно-съдовите заболявания. Знам, че всеки има познати, страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Клетъчната медицина, концепцията за това, че болестите възникват на ниво клетка е научната основа за ликвидирането на най-разпространените заболявания на съвремието. Да допуснем, че човекът има проблеми със здравето. Да допуснем че той има сърдечна недостатъчност – стенокардия. Той се обръща към доктора-кардиолог. Има също така гастроентеролог, лекари ортопеди, невролози, пулмонолози (белодробни) и т.н. Във всеки кабинет, за всеки орган има съответен доктор-специалист. Това е много забавно, но такъв подход не съответства на научните данни за здравото или болестно състояние на организма, нали здравето или болестта се определят на ниво малките частици на нашето тяло – клетките. Ако те са здрави, болести не възникват. Ако те не са наред, организмът боледува. Ето как произтича това. Ето една клетка, на която и се е нарушила функцията, тя става болна и само когато много клетки станат болни, става болен и целия орган. Затова сърдечната болест не започва в сърцето, тя започва в клетките на мускулите на сърцето. Болестите на мозъка, на черния дроб и т. н. не започват в съответния орган, а се образуват на клетъчно ниво.

Най-разпространената причина за възникването на хронични болести е продължителната витаминна недостатъчност, по-точно недостатъчност на витамини, минерални вещества и хранителни микроелементи, необходими за поддържането на клетките в здраво състояние. Ролята на “запалки” в клетката се пада на митохондриите. Те запалват горивото. Биологическото гориво, което им е нужно това са витамините, аминокиселините, микроелементите и минералните вещества.

Всяка клетка на нашето тяло не нуждае от едно и също гориво. Болестите започват на ниво клетки. Много често болестите поразяват органите, където се запалва най-много гориво. Най-голямото натоварване в човешкия организъм се пада на сърцето. Нека се опитаме да разберем какво става на ниво клетка. Ако искате кратко да го кажем, то сърдечно-съдовите заболявания започват от клетките, от които се състоят стените на артериите. Ако тези клетки се снабдяват с надлежното гориво, никакви “пукнатини” или “бразди” няма да се образуват. Ако не ги подхранваме, ще се случи това, което се е случвало по-рано на моряците. Състоянието на стените на артериите ще се влошава, ще започнат да отслабват и в тях да се образуват “пукнатини” и “бразди”. В такъв случай болестите на сърцето не са нищо друго освен ранна форма на скорбут – болестта на моряците.
цитирай
2. diadokolio - Благодаря Ви, за трудната тема!
03.11.2013 18:01
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за новите възможности!
Всеки може, да се върне, ако не се уплаши и се довери на себе си!
Да, важно е действие в началото.
Математик съм и търсех логика, за да се възстановя и да не ме оперират с изваждане на дебелото черво в торбичка.
Оттеглих се на село през лятото на 1997г. и започнах с плодове, зеленчуци, корени, собствена урина и ежедневни клизми с моя урина.
Не, не е лесно!
Много боли, а съмнението разяжда, когато и близките ми са притеснени, че съм полудял, щом съм решил сам.
Успях, защото мечтаех да стана дядо и да видя внуци!
Не съм спирал с режима за моето тяло, който е различен от предложените два.
Не е за всеки.
Защото малцина са съгласни на скакалци, охлюви и торни червеи.
Позволявам си две възражения:
1. Соковете лъжат тялото, което се нуждае от баласт.
2. Тестените изделия , винаги да са три пъти по - малко, като количество от настърганите корени.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
3. dietologmarinova - Благодаря!
03.11.2013 18:08
Благодаря ви за невероятния материал....Нужно е да се публикуват по-често такива статии за да се запознае народа с истината!
Още веднъж много Благодаря стрела411!
цитирай
4. hatanasov - АКО ИМА НЕЩО ВЯРНО...
03.11.2013 18:18
...ЩЯХА ДА ИМАТ НОБЕЛОВА НАГРАДА.
цитирай
5. apostapostoloff - Кога, къде и с колко
03.11.2013 18:56
ХИЛЯДИ болни са извършени ЕКСПЕРИМЕНТИ, които потвърждават горните ГОЛОСЛОВНИ твърдения?!
цитирай
6. piernakvadrat - Да!
03.11.2013 20:59
Само за курвите няма цяр.
цитирай
7. raders - Ми то, май нищо не трябва да се яде, ...
03.11.2013 21:29
Ми то, май нищо не трябва да се яде, освен да тръгнем да пасем. Чини ми се, че малко е объркана рецептата.
цитирай
8. dietologmarinova - Д-р Герсън успява да излекува 50 ...
28.12.2013 19:45
Д-р Герсън успява да излекува 50 тежки случая с метастази... След смъртта му, неговата дъщеря продължава делото му и лекува и до ден днешен без дори да е лекар...Съществуват клиники "Герсън" в Мексико, Полша и Сащ(не съммного сигурна)...В интернет има невероятно много информация за конкретната терапия, за съжаление предимно на английски...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dietologmarinova
Категория: Новини
Прочетен: 125143
Постинги: 12
Коментари: 38
Гласове: 91
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031